MužiZbabraný úvod, napokon pohodlné víťazstvo

13. októbra 2024

 

V sobotu 12. októbra, okrem ženskej časti, odohrali druhé kolo Niké extraligy aj družstvá mužov. Ako aj ženám, i našej druhej zložke – mužstvu VKP FTVŠ UK Bratislava sa podarilo zvíťaziť na domácej palubovke súpera ŠVK Tatran Slovenská Ľupča – UMB Banská Bystrica vo výsledku 1:3 na sety. (-21, -21, -17, -21)

 

Síce sme vyhrali, ale nebol to z našej strany optimálny výkon. Domáci hrali pekne a bojovne. Bolo kráľovské ich sledovať, vychytali príjem v poli. Boli sme trošku nesvoji. Miestami to bolo dramatické a záživné, takže celkovo za mňa fajn zápas,“ zhodnotil Robin Pělucha, tréner VKP FTVŠ UK Bartislava.

 

K zápasu sa vyjadril aj Branislav Skladaný, tréner ŠVK Tatran UMB: „Prvé dva sety boli vyrovnané. Prehrali sme v koncovke druhého setu, urobili viac chýb na podaní a dostali súpera na koňa. Od tretieho setu bol súper jasne lepší. Z môjho pohľadu to bol vyrovnaný zápas naozaj len v dvoch setoch, v tom treťom VKP potvrdilo úlohu favorita. Na druhej strane sa nechcem vyhovárať, ale naši hráči odišli fyzicky. Do štvrtka sme netrénovali kvôli chorobe… Celkovo spokojnosť od nás trénerov, ale máme na čom pracovať.“

 

ŠVK Tatran Slovenská Ľupča-UMB Banská Bystrica – VKP FTVŠ UK Bratislava 1:3 (21, -21, -17, -21)

Rozhodovali: Malík a Tiňo, 158 divákov.

ŠVK TATRAN UMB: Hlaváč 2, M. Veselý 6, Slávik 5, A. Veselý 22, Sýkora 12, Baslar 8, liberovia Ondrčka a Balkovský (Záchenský 2, Priškin 0). Tréner: M. Šimo.

VKP FTVŠ UK: Michalica 1, Kriško 8, Šellong 14, Trubač 16, Fořt 2, Billich 5, liberovia Jakubík a Patúc (Bielka 4, Stríž 1, Turčáni 2, Fekete 2, Marjov 8). Tréner: R. Pělucha.

Hráči zápasu: Lukáš Hlaváč (ŠVK Tatran UMB) – Tomáš Kriško (VKP)

 

Zdroj: svf

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?