ŽenyPrehra doma, nádej vonku

11. októbra 2024

Ženské družstvo VKP FTVŠ Bratislava odohralo v stredu 9. októbra na domácej pôde v Gopass Arene úvodný zápas prvého kola európskeho pohára Challenge Cup-u. Hoci naše ženy bojovali so silným nasadením, na nemecký bundesligový tím nestačili. Hosťujúci a zároveň dominantný SC Potsdam ukázal svoju hernú kvalitu a v Gopass Aréne zvíťazil jasne 3:0.

 

„O výsledku zápasu rozhodla určite výšková prevaha súpera a agresívnejšia hra na sieti. Hoci sme si vytvorili dobrú pozíciu v obrane, mali sme dobre organizovaný blok, nie vždy nám vyšiel bod tak, ako sme si predstavovali. SC Potsdam bol presne taký silný, ako sme čakali. Je to mladý tím s menšími chybami, s problémom na prihrávke, ale zato s dobre organizovaným blokom a s veľmi agresívnym štýlom hry,“ zhodnotil tréner VKP Pavel Bernáth.

Ako videl zápas hosťujúci kormidelník, Riccardo Boieri?

 

„Nie je ľahké hrať v Gopass Aréne. Podľa môjho názoru sme dnes nehrali náš najlepší volejbal, najmä na útoku. Neboli sme takí efektívni a precízni ako zvyčajne a v odvete sa to budeme snažiť zmeniť. Naopak, darilo sa nám na bloku a servise. Teším sa, že odveta sa hrá u nás v Postupime. Uvidíme, ako to dopadne, ale myslím si, že dokážeme uspieť,“ poznamenal Boieri.

 

Ako sa vraví, nádej umiera posledná a šanca na výhru stále existuje. To znamená len jedno – odveta sa blíži. VKP má možnosť napraviť svoje výsledné skóre v odvetnom zápase, ktorý sa uskutoční na domácej palubovke súpera na východe Nemecka. Obe družstvá si budúcu stredu, 16. októbra, o 19:00 opäť zmerajú sily v druhom kole volejbalovej Európy, v nemeckom meste Postupim v MBS Aréne.

 

„V nasledujúcom zápase sa pokúsime zobrať aspoň jeden-dva sety, verím, že sa nám to podarí,“ doplnil Bernáth.

 

Priebeh zápasu 1. kola Challenge Cup-u:

1. set: 21:25
2. set: 20:25
3. set: 17:25

 

Program odvety:

Streda, 16.10, 19:00, MBS Aréna.

 

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?